Centrul
de consiliere și integrare școlară a copiilor cu dizabilități

 

Integrarea în învățământul de masă al unui copil cu dizabilități este visul oricărui părinte. Însă, pentru ca acesta să devină posibil este nevoie de un centru în care copilul să fie îndrumat de personal specializat, astfel încât integrarea lui în societate să se realizeze cu succes.

 Centrului de consiliere si integrare scolara se adreseaza copiilor peste 6 ani.   Suntem alaturi de ei si parintii lor,  oferind următoarele servicii:

  • Program de After School pentru Copii cu Dizabilități

La After School, copiii cu dizabilități pot învăța urmând pro­grama din învățământul de masă, dar adaptată nevoilor lor și pre­dată de persoane specializate.

Fiecare copil va avea un plan individualizat de lucru adaptat nivelului său de dezvoltare. Totodată, vom recrea mediul educațional din învățământul de masă și vom pune accent pe interacțiune. Contactul social va fi încurajat și tratat ca pe o mare reușită, repetându-l până când va intra în repertoriul de comportamente obișnuite ale copiilor.

  • Terapie comportamentală, kinetoterapie, logopedie, etc
  • Consiliere psihologică și socială individuală pentru părinți

Acest grup le oferă părinților copiilor cu dizabilități posibilitatea de a comunica, de a-și împărtăși experiențele de viață, de a găsi răspunsuri și soluții pentru problemele cu care se confruntă.

 

  • Școala Părinților/Grup suport pentru părinți

În cadrul acestui grup sunt susținute diferite prezentări de către specialiști care lucrează în domeniul recuperării copiilor cu dizabilități pentru a veni în ajutorul părinților, pentru a înțelege mai ușor comportamentele copiilor și modurile în care funcționează procedeele de recuperare.

  • Consiliere cadre didactice

Psihologul Centrului va organiza întâlniri cu cadrele didactice pentru a discuta despre particularitățile copiilor cu dizabilități, despre adaptarea programei școlare, despre modalități de lucru și despre drepturile copiilor cu dizabilități, acestea fiind aspecte foarte importante în integrarea lor școlară.

 

  • Consiliere psihologică și Dezvoltare personală pentru copii cu dizabilități si nu numai

Prin metode specifice copiilor se pot preveni sau rezolva diferite probleme cu care aceștia se confruntă. Problemele pot fi de natură: emoțională, cognitivă sau comportamentală. Situațiile în care se recomandă această abordare sunt: dificultăți de adaptare școlară, dificultăți de relaționare, anxitate, agresivitate, teamă etc.     

    Consiliere vocationala pentru  adolescenti neurotipici si cu nevoi speciale

        Tinerii sunt consiliati sa isi descopere si cultive  abilitatile personale,  spre a isi alege propria vocatie in functie de aspiratiile lor ,  nu          influientati de modelul parental sau mass media.

  • Organizare evenimente 

Organizarea de excursii, festivități și serbări, participarea la manifestări, acțiuni și activitați au scopul de socializare și petrecere în comunitate a timpului liber.

Toate drepturile sunt rezervate © Asociatia Smiling Eyse 2018

Share This