Centrul de Intervenție Timpurie pentru Copii cu Dizabilități

Centrul de interventie timpurie  se adreseaza copiilor intre 2 luni si 8 ani si familiei acestora.

În cadrul Centrului oferim servicii de recuperare individuală.  Echipa Centrului realizează, în urma unei evaluări inițiale, un plan individual de lucru pentru fiecare beneficiar.

Prin ansamblul de terapii prezentate mai jos urmărim ca, împreună cu familia, să atingem potențialul maxim de dezvoltare al fiecărui copil.

Centrul oferă următoarele servicii de recuperare:

  • Terapie Comportamentală

Terapia ABA este o abordare științifică a înțelegerii comportamentului și a modului prin care acesta poate fi afectat de către mediul înconjurător. În terapia ABA există programe pentru o multitudine de arii de dezvoltare, de la cele de comunicare și limbaj, de socializare, cognitive, programe de joc, programe pentru îmbunătățirea motricității și programe de autoservire, până la cele referitoare la comportamentele de protest, neadecvate, și modalități eficiente de a interveni în asemenea cazuri.

  • Kinetoterapie

Kinetoterapia dispune de un complex de metode ce folosesc mișcarea în scop terapeutic; se urmărește creșterea forței musculare, a rezistenței musculare, a mobilității și stabilității articulare, îmbunătățirea coordonării. Principalul obiectiv al ședințelor de kinetoterapie este refacerea unor funcții diminuate sau creșterea funcționalității aparatelor și sistemelor organismului, cu ajutorul programelor individualizate de exerciții fizice, statice și dinamice, al programelor terapeutice cu rol de prevenire, recuperare sau cu rol curativ.

 

  • Grupul de suport pentru părinți și consiliere psihologică individuală

Acest grup le oferă părinților copiilor cu dizabilități posibilitatea de a comunica, de a-și împărtăși experiențele de viață, de a găsi răspunsuri și soluții pentru problemele cu care se confruntă.

 

  • Școala Părinților

În cadrul acestui grup sunt susținute diferite prezentări de către specialiști care lucrează în domeniul recuperării copiilor cu dizabilități pentru a veni în ajutorul părinților, pentru a înțelege mai ușor comportamentele copiilor și modurile în care funcționează procedeele de recuperare.

  • Organizare evenimente

Organizăm excursii, festivități și serbări și asigurăm participarea la manifestări, acțiuni și activități special concepute pentru socializare și petrecere în comunitate a timpului liber.

Toate drepturile sunt rezervate © Asociatia Smiling Eyse 2018

Share This